Ο Γκαίμπελς μπροστά τους μοιάζει μαθητούδι

Έχουν εξαγοράσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων και μεγάλη πλειοψηφία της συνείδησης των δημοσιογράφων. Οι Έλληνες ακούν ό,τι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να ακούσει, με την αβάντα των αργυρώνητων της ενημέρωσης.

Η προπαγάνδα που πέφτει καθημερινά στα μάτια και στα αυτιά, στο νου των πολιτών, πιθανώς μόνο με σκληρές, σκοτεινές εποχές μπορεί να μετρηθεί. Και πάλι είναι ασύγκριτη καθώς τα σημερινά μέσα είναι πολλαπλάσια και με πολύ μεγαλύτερη ισχύ από άλλοτε.

Χθες, για παράδειγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκείνος για το κούρεμα του οποίου τα χρυσοπληρωμένα μέσα δίνουν τα ρέστα τους, μας είπε πολύ – πολύ σοβαρά, ότι “ε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας”!

“Σα να μας λένε, ο Τσίπρας σας έβαλε και σας είχε στα μνημόνια, εμείς είμαστε αντιμνημονιακοί!”

Και δεν είναι θέμα Τσίπρα και Μητσοτάκη, απλώς. Είναι οι δυο διαφορετικές αντιλήψεις που αντιπαρατίθενται και με αυτή την αναφορά. Μας λέει ο Πέτσας, χωρίς να ντρέπεται, ότι η αριστερά ήταν με τα μνημόνια κι εμείς, η δεξιά, θέλουμε άλλο δρόμο! Κάποιοι, πολλοί ή λίγοι, θα τσιμπήσουν και με αυτή την αναφορά, αφού μόνο αυτή θα ακούσουν.

Όπως άκουγαν για στήριξη της μεσαίας τάξης, που έγινε πόλεμος στη μεσαία τάξη και στήριξη των συμφερόντων και της διαπλοκής, όπως άκουγαν για προδοτική συμφωνία, που έγινε στη συνέχεια αναγκαία και εφρμόσιμη, όπως άκουγαν για δουλειές, που έγιναν αναγκαστική ανεργία, όπως, όπως…

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ακραία συντηρητική και νεοφιλελεύθερη, δεν είναι μόνο με τα συμφέροντα των λίγων απέναντι σ’ αυτά των πολλών, δεν είναι μόνο κυβέρνηση καταστολής και αυταρχισμού, αλλά και αυτή που δίνει μαθήματα στον παγκόσμιο δάσκαλο της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης, τον Γκαίμπελς. Ο τελευταίος είναι ένα μαθητούδι μπροστά τους…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί